Perzik kruimelvlaai



Ingrediënten:

half pak witte broodmix
Of maak het deeg zelf
25 gr boter
150 ml handwarme halfvolle melk
boter om in te vetten
200 gr bloem
50 gr paneer
1 kg perziken in schijfjes en geschild
150 gr suiker
100 gr boter
poedersuiker

Bereidingswijze:

Kneed van de broodmix, de boter en de melk een soepel deeg.
Laat dit afgedekt in rijzen op een warme plaats. Vet een vlaaivorm
in van 26 cm doorsnee. Verwamr de oven voor op 200 graden. Rol
het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een lap
van ongeveer 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op
de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels
de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter
in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles
door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel
op een warme plaats 15 minuten narijzen. Zet de vlaai iets onder
het midden van de oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin
en gaar. Laat hem iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Home